Monday, December 20, 2010

Tudung ibu

Ibu menginginkan tudung hijau polosnya ditatariaskan dengan sulaman manik... untuk digayakan di majlis perkahwinan 19 Disember 2010... Manjalara Flora & taburan dedaun menjadi pilihan... :D

Friday, December 10, 2010

Simple Crumble for Kurung Moden O'on

SPEECHLESS..... heheheheh.... ;-D 


Simple Crumble untuk busana kurung moden O'on untuk digayakan di majlis perkahwinan 19 Disember 2010.. Sarat di leher dan ringkas di tangan... ;-D



Friday, November 26, 2010

Highlight Sulaman kerawang - Busana Pn. Sharifah Azizah...


Just begin.... tempahan pertama dari isteri bosku... huhuhuhu... ingin sulaman kerawang pada kurungnya dihiasi sulaman manik... ini lah hasilnya... baru siap tangan... Before & After..... camne.. ok..? hehehe ;-D


 Siap juga akhirnya... harap2 Pn. suka la ye.. simple & elegant gitu.. :D

Wednesday, November 24, 2010

JUST ARRIVED.....

Pearls... Sequins... & Beads... dibeli dari Noor Shah Beads Etcetera... just arrived yesterday.. so excited.. ;-D

 yg nie pulak Flower bowl dibeli daripada Shamsiah Sofea [fb]... 

Monday, November 22, 2010

First trial of crumble... - Kurung Moden Datin Fieza..

Bahan2 / beads disediakan sendiri oleh Datin... Crumble menjadi pilihan untuk dihiasi pada kurung moden Datin Fieza nie... Sulaman pada leher adalah sulaman asal pada baju...:D
 
 



Friday, November 12, 2010

Crystals & Pearls - New Compartment...


My new compartment... more practical... Lama dah nak beli box nie... rasanya dpt muat dalam 100gm for 1 small box tu... mmg berbaloi beli nie... Nanti nak beli lg... jadi koleksi... hehehe... nak amalkan 5S di rumah lak... ;-D

Saturday, November 6, 2010

ILHAM....

........ take 5.... masa terluang semasa kursus Encyclopedia Britannica ... tiba2... ilham menjengah minda... terus ku terjemahkan di atas kertas.... notasi menjadi panduan.... terciptalah.... crumble flora.... hehehhee....

Saturday, October 23, 2010

Highlight sulam kerawang - W.I.P

 
before & after... - tangan
Sulaman kerawang di tangan dan kaki baju kurung zuraina nie akan ditatariaskan dengan kristal, miyuki 3mm metallic glass pearl, sulaman manik dengan miyuki beads pada dedaun & rantingnya... mmg susah nak buat highlight nie... especially kat kerawang yang tebal mcm nie... tu la lambat nak siap...
masih dalam pembikinan... tunggu ;-D







baru siao lengan dan bawah baju.... nak highlight kat bunga depan bj lg... :D

Kurung moden Datin Fieza... - Shimmering Flora dan Manik Tabur

Shimmering Flora yang sederhana juga ditambah hiasan manik tabur penyeri kurung moden Datin Fieza menggunakan sepenuhnya koleksi manik yang disediakan oleh Datin...

siap akhirnya....

Sunday, October 17, 2010

Manik Tabur untuk buat kurung Datin Fieza


Tuesday, October 12, 2010

Bunga SiSik Ikan - penyeri Kurung O'on

  
Sulaman bunga sequin dengan jahitan sisik ikan... percubaan pertama... boleh tahan... : D
Sempat juga disiapkan semasa berada di Genting minggu lepas... mengisi masa terluang... 

Sunday, September 19, 2010

Flora Kristal Mimi

Kurung moden disulam dengan Flora kristal di tangan sahaja buat Syamimi untuk digayakan di majlis perkahwinan esok (19 Sept 2010)...

Thursday, September 9, 2010

Simply tali pintal buat Kurung Pahang Jimmy

Kesian kurung sis Jimmy ni... hanya sempat disulamkan dgn tali pintal...

Dedaun Ros hiasi Kurung puteri Zuraina

 
Dedaun Ros disulamkan di tangan dan hujung baju anak gadis Zuraina.. Berseri2 di pagi raya... memang sweet.. ;-)

Saturday, September 4, 2010

Busana AidilFitri Zuraina - Shimmering Flora

More Shimmering Flora.... Kurung Zuraina yang ingin ditatariaskan dengan sulaman Shimmering Flora di tangan & sedikit hiasan manik tabur di hadapan baju.... meriah nyer di Hari Raya... :)

Tuesday, August 31, 2010

Sweet Daisy - Baju Kurung Rokayah

Alhamdulillah.... baru siap baju kurung polos rokayah nie.... Disulamkan dengan sweet daisy di hujung tangan & hadapan baju...Harap empunya bj nie suka ye.... nak jahit manik lagi nie... last shimmering flora..... tunggu... ;-D

Tuesday, August 24, 2010

Little SF for Rokayah..